pic

Ontwerp informatieborden,
Oud-Poelgeest

De van oorsprong middeleeuwse, historische buitenplaats Oud-Poelgeest heeft een geschiedenis die eeuwen terug gaat. Het huidige kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de 17e eeuw, ongeveer op de plaats waar eerder een middeleeuwse burcht stond.

De vraag

Er zijn diverse projecten tot afronding gekomen op het landgoed Oud-Poelgeest, zoals de restauratie van de Koetshuisdeuren en aanleg van een nieuw terras, een Tuin-historisch onderzoek en restauratie van het Pinetum en de Spiegelvijver. Tevens is de Aanlegsteiger aangelegd, waarmee de relatie van Oud-Poelgeest met de trekvaart is hersteld. Aan ons is gevraagd om twee informatieborden te ontwerpen die het verhaal van Oud-Poelgeest vertellen.

De opdracht

We hebben twee informatieborden ontworpen, met bijbehorende constructie. We hebben gekozen voor een staande variant en een liggende. Het staande informatiebord staat bij de entree van het landgoed en heet de bezoekers een warm welkom. Daarnaast worden diverse bezienswaardigheden uitgelicht en omschreven. Het tweede bord is een liggende variant en vertelt het verhaal van de Haarlemmertrekvaart en de geografische ligging van Oud-Poelgeest. 

oud-poelgeest-2
oud-poelgeest-3
oud-poelgeest-4

Share this project:
Share on Pinterest