pic

Strategie, interactie & design, vrijwilligersplatform “Zelf doen in erfgoed & groen”

In Zuid-Holland zijn duizenden vrijwilligers actief met het behoud en beheer van erfgoed en natuur & landschap. Het provinciale vrijwilligersprogramma De Groene Motor en Erfgoedhuis ZH ondersteunen deze vrijwilligers via het digitale platform Zelf doen in erfgoed en groen. Via deze website brengen ze instellingen en vrijwilligers in contact met elkaar, worden ‘vraag en aanbod’ gedeeld en kennis en informatie uitgewisseld.

De vraag

Samen, passie en aandacht voor elkaar staat centraal bij het initiatief. Hoe kunnen we dit vertalen naar een passend concept om alle vrijwilligers én potentiële vrijwilligers te ondersteunen? Het huidige platform voldoet daarnaast niet aan de verwachtingen van de organisaties en de vrijwilligers, dus er was ook behoefte aan verbetering in interactie en vormgeving. 

De opdracht

Vanuit de kernboodschap van Zelf doen in erfgoed en groen hebben we een stijlconcept gemaakt, dat het platform een uniek gezicht geeft en ‘samen, passie en aandacht voor elkaar’ centraal zet. Een directe vertaling hiervan is het samenspel van kleuren en stijlelementen én de fotografie-stijl. Human Safari is verantwoordelijke voor het vernieuwde ontwerp en de interactie. Het platform wordt op dit moment technisch gerealiseerd. 

zelf-doen-in-erfgoed-en-groen-2
Stijlconcept

Het kleurenpalet toont het verloop van Erfgoed naar Groen, wanneer dit samen wordt gebruikt. Uiteraard mogen de kleuren ook losstaand gebruikt worden. Hier zitten geen restricties op vanuit het stijlconcept.

zelf-doen-in-erfgoed-en-groen
Concept, interactie & design website

In de communicatie staan mensen centraal. Zelf doen in erfgoed en groen hanteert een warme, toegankelijke schrijfstijl. Geen jargon, maar informatie die op een toegankelijke en laagdrempelige manier wordt gebracht.

Ook in de fotografie staan mensen uiteraard centraal. De fotografie is persoonlijk: het liefst minimaal twee mensen in beeld, met een frisse, natuurlijke, lichte sfeer.

zelf-doen-in-erfgoed-en-groen-website-1
zelf-doen-in-erfgoed-en-groen-website-2
zelf-doen-in-erfgoed-en-groen-website-3

Share this project:
Share on Pinterest